Bijbelse bomen Bijbelse bomen
Er is een lange traditie van exposities in de onze kerk. Die traditie wordt dit seizoen voortgezet. Van 30 oktober tot 21 november 2021 staat er een expositie ‘Bijbelse bomen’ gepland.
Ook in maart 2022 als onze kerk zestig jaar bestaat zal er een expositie in de kerk zijn - meer gericht op ons bijzonder gebouw zelf.

Informatie op deze website en in het kerkblad, of bij Frouckje van der Wal:
frouckje@gmail of tel. 06 302 81 863.
 
Expositie in de kerk

Expositie in de kerk
Gedurende de maand 4 juni 2021 zijn zo'n twintig kunstwerken in de kerk te bewonderen.
Het zijn kunstwerken van de reizende expositie Expressions for Justice. De expositie vraagt aandacht voor het onrecht van kindslavernij wereldwijd en geeft ook beeld aan hoop en bevrijding.
De kerk is zowel in het weekend als door de weeks zo veel mogelijk open. Meer informatie bij Frouckje van der Wal: frouckje@gmail.com.
De expositie wordt aangeboden door ArsProDeo samen met IJM Expressions for Justice, www.ijmnl.org/expressions-for-justice.
 
Fotoreportage CTK

Fotoreportage CTK
In het voorjaar van 2021 maakte Matteo Fabris voor een studieopdracht een fotoreportage van onze kerk.
In de foto's komt de schoonheid en de bijzondere bouwstijl van de kerk prachtig in beeld.
Matteo is Bachelor student Urban Studies aan de Rijksuniversiteit Leiden.
Zijn werkstuk kreeg als titel mee: 'Deo Sono, populum voco'. Het is het opschrift van de klok van onze kerk: ik luid voor God en roep het volk.
De foto's van Matteo en zijn werkstuk zijn hier te zien.
 
Stilteruimte

Stilteruimte
Mensen gaan misschien minder naar de kerk, maar ze hebben nog steeds behoefte aan bezinning en spiritualiteit. Een nieuw ontwerp voor een modernistische Stilteruimte is in 2008 door de Haagse kunstenaar André Kruysen uitgevoerd en te bezoeken.
lees meer »
 
Cross of Nails

Cross of Nails
In de herdenkingsdienst van 28 februari 2021 werd het Cross of Nails overgedragen van de protestantse gemeente van de Christus Triumfatorkerk aan de rooms-katholieke parochie Maria Sterre der Zee.
Het Cross of Nails (‘spijkerkruis’) is een teken van verzoening en wordt geschonken aan kerken over heel de wereld die door oorlog beschadigd of verwoest zijn. Het kruis is gemaakt van zware draadnagels die gevonden werden in het puin van de gebombardeerde kathedraal van  Coventry in Engeland. Na de oorlog is wereldwijd een teken van verzoening geworden. In 1995 is het Cross door de Community of the Cross of Nails in Coventry geschonken aan de getroffen kerken in Bezuidenhout én aan de stad Den Haag.
lees meer »