Welkom op de website Christus Triumfatorkerk

Welkom op de website Christus Triumfatorkerk
Onze kerk is gelegen in Den Haag, in het hart van de wijk Bezuidenhout. Op deze plek willen wij een open gemeente zijn met aandacht voor iedereen die in het Bezuidenhout en Mariahoeve woont, werkt of gewoon op ons pad komt.
 
lees meer »
 
Neoliberalisme (slot)

Neoliberalisme (slot)
Op woensdag 12 oktober sluiten we ons boeiende leerhuis over het neoliberalisme af met een forumdiscussie in de Christus Triumfatorkerk.
De vraag voor de laatste avond luidt: wat betekent het een en ander voor het leven, geloven en beleid van alledag.
We hebben Erik Borgman, Merijn Oudenampsen, Jannet van der Spek en Sarah van Hugte bereid gevonden om in gesprek te gaan over deze vraag. Als moderator treedt op Cees van der Laan.
Aanmelden wordt op prijs gesteld.
 
lees meer »
 
Jubileumnummer Samenspel

Jubileumnummer Samenspel
In september vieren we het 60-jarig bestaan van ons kerkgebouw. De redactie van ons kerkblad de Samenspel heeft een jubileumnummer van ons kerkblad gemaakt. Je leest hem hier. Over het feest lees je veel meer op deze website.
 
CTK 60 jaar expositie

CTK 60 jaar expositie
Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Christus Triumfatorkerk (CTK) zijn een aantal kunstenaars uitgenodigd om in de prachtige grote ruimtes te exposeren van 3 september t/m 18 september 2022. Kom je ook kijken?
 
lees meer »
 
Van de voorzitter

Van de voorzitter
Het moet gezegd: er zijn minder goede plekken te bedenken als locatie om dit stukje te schrijven. Met links een blik op de vuurtoren en rechts het uitzicht over de Oostzee mijmer ik vanaf mijn vakantieadres op het eiland Rügen over het seizoen dat achter én over het seizoen dat voor ons ligt als gemeente van de CTK.
 
lees meer »
 
Maja stelt zich voor

Maja stelt zich voor
Vanaf 1 juni werkt Maja Postma als diaconaal opbouwwerker. Ze is in dienst bij Stek en werkt in de Haagse Hout, dus zowel voor de Duinzichtkerk als voor onze kerk. Ze ondersteunt onze wijkdiaconie en is actief op de grens van onze kerk en de wijk waarin we wonen.
Hieronder stelt Maja zich voor.
 
lees meer »
 
€4000,- voor Oekraïne

€4000,- voor Oekraïne
Op zondag 6 maart collecteerden we voor de mensen in Oekraïne voor wie noodhulp letterlijk van levensbelang is. De collecte gaat naar giro 555. De opbrengst van de collecte is € 4.092,97 en wordt door de Centrale Diaconie van Den Haag verdubbeld. wat een prachtig bedrag!
Alle gevers hartelijk dank.
 
Samenspel

Samenspel
Tien keer per jaar verschijnt ons eigen kerkblad de Samenspel. 
Abonnees krijgen hem in de brievenbus, maar recente nummers zijn ook digitaal te lezen.
Net als onze wekelijkse Nieuwsbrief en het stedelijke kerkblad Kerk in Den Haag.
Wil je ook elke maand een Samenspel in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Geef je op voor een abonnement: samenspel@ctkerk.nl. We vragen een (vrijwillige) gift van (minimaal) €12,50 per jaar voor ons mooie blad.
 
(nieuwe) update reorganisatie GKO (nieuwe) update reorganisatie GKO
De wijkgemeente van de Christus Triumfatorkerk bestaat uit leden van de Protestantse Gemeente ’s-Gravenhage (PGG) en leden van de Gereformeerde Kerk ’s-Gravenhage-Oost (GKO). Al jaren vinden we dat geen wenselijke situatie. Het brengt veel dubbel werk met zich mee. Dubbele ledenadministratie, dubbele financiële stromen, dubbele afvaardigingen naar plaatselijke bestuursorganen. Bovendien is het ook lastig uit te leggen aan nieuwe leden van onze kerk.
 
lees meer »
 
CTK in het nieuws (3) CTK in het nieuws (3)

Op 28 november, eerste adventszondag, was er een verslaggever van Omroep West in de kerk. Hij wilde weten hoe wij in de kerk omgaan met de coronamaatregelen. Het leverde een reportage op waarin ds. Jaap van den Akker, Peter Driessen en Jacqueline Ammeraal werden geintervieuwd.
Een gedeelte van het intervieuw met ds. Van den Akker werd op 29 november ook op radio 1 uitgezonden.
 
Oud koorleden gezocht!

Oud koorleden gezocht!
Bent u ook een oud koorlid van een van de koren van de  Christus Triumfatorkerk? 
lees meer »
 
Update proces GKO en PGG Update proces GKO en PGG
De afgelopen maanden hebben wij u geregeld bijgepraat over het proces in de Algemene Kerkenraad van Gereformeerde Kerk 's-Gravenhage-Oost (GKO) over de toekomst van de GKO en de toekomst van onze eigen wijkgemeente, die zowel deel uitmaakt van de GKO als van de Protestantse Gemeente 's-Gravenhage (PGG).
Inmiddels er in de Algemene Kerkenraad van GKO weer een nieuwe stap in dit proces gezet. De andere twee wijkgemeenten van de GKO (Noorderkerk en Pax Christikerk) gaan ook onderzoeken of zij hun gebouw in een stichting kunnen onderbrengen en de statuten van de stichting die wordt opgericht voor ons eigen kerkgebouw zijn in eerste lezing goed gekeurd.
Deze besluiten vragen ook weer wat van ons: bestuursleden voor de op te richten stichting én een gemeentebijeenkomst in september.
lees meer »
 
Plantenbieb CTK

Plantenbieb CTK
Bij de ingang aan de Juliana van Stolberglaan 154 is een plantenbieb ingericht. Je kunt er plantjes komen halen of brengen voor huis en tuin. 
lees meer »
 
Deo Sono, Populum Voco

Deo Sono, Populum Voco
In het voorjaar van 2021 maakte Matteo Fabris voor een studieopdracht een fotoreportage van onze kerk.
In de foto's komt de schoonheid en de bijzondere bouwstijl van de kerk prachtig in beeld.
Matteo is Bachelor student Urban Studies aan de Rijksuniversieteit Leiden.
Zijn werkstuk kreeg als titel mee: 'Deo Sono, populum voco'. Het is het opschrift van de klok van onze kerk: ik luid voor God en roep het volk.
De foto's van Matteo en zijn werkstuk zijn hier te zien.
 
Handleiding Appostel app

Handleiding Appostel app
De app Appostel helpt met digitale collectes. Hiermee kunt u eenvoudig een gift overmaken naar de CTK. Deze handleiding laat zien hoe je de app instelt voor gebruik en hoe je een gift doet.
lees meer »
 
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Sinds de uitbraak van de coronapandemie verschijnt er wekelijks op vrijdag een nieuwsbrief van onze gemeente. Om je op de hoogte te houden van het kerkelijk leven. 
Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief van de CTK.
Eerder verschenen nieuwsbrieven zijn hier te lezen.