Leerhuis 14 november: Navolging van Christus anno 2020

Er zijn dit jaar vier leerhuisavonden die ons helpen nadenken over wat de navolging van Christus in deze tijd voor ons persoonlijk kan betekenen. Het zijn vier verrassende avonden met aansprekende inleiders.
De leerhuisavonden zijn een gezamenlijk initiatief van DEZINNEN, de Duinzichtkerk en de CTK.

In september opende Leo Fijen de cyclus op de Navolging anno 2020. Het werd en prachtige avond, waarop Leo een persoonlijk verhaal vertelde over hoe zijn televisiereportage over kloosters ook doorwerken in zijn eigen leven. Hij kiest voor periodes van stilte en ruimte maken voor God in zijn privé leven.

Op 14 november 2019 komt ds. Hans Tissink naar de Duinzichtkerk. Dan gaat het over hoe de spiritualiteit van Thomas a Kempis (1380-1471) en zijn beroemde boek ‘De Navolging van Christus’  ons in deze tijd kan helpen in ons geloofsleven.
Hans Tissink (1960) heeft in Zwolle een pioniersplek gesticht rondom Thomas a Kempis en de Moderne Devotie. Ook schreef hij een mooi boekje: ‘Mediteren met Thomas a Kempis’, waarin hij ons inwijdt in de mystiek van A Kempis. Op 14 november vertelt hij hoe wij nu iets van die spiritualiteit kunnen beleven. Met een lezing en met gespreksvragen die je dichter bij je bron brengen.

De lezing start om 20.00 uur in de Duinzichtkerk, Van Hogenhoucklaan 89.