Welkom op de website van de Christus Triumfatorkerk

Welkom op de website van de Christus Triumfatorkerk

Onze kerk is gelegen in Den Haag, in het hart van de wijk Bezuidenhout. Op deze plek willen wij een open gemeente zijn met aandacht voor iedereen die in het Bezuidenhout woont, werkt of gewoon op ons pad komt.

lees meer »
 
Kerkenband Den Haag- Mariënbrunn

Kerkenband Den Haag- Mariënbrunn

De Duinzichtkerk in Den Haag heeft sinds eind jaren ’80 contact met de kerk van Mariënbrunn. Jaarlijks ontmoeten zij elkaar rond Hemelvaart.
Nu de Duinzichtkerk en de Christus Triumfatorkerk tot één cluster behoren, is de kring van mensen die hierbij kunnen aansluiten uitgebreid.
 

lees meer »
 
De Bijbel, (nog steeds geen) oud papier- Alain Verheij

De Bijbel, (nog steeds geen) oud papier- Alain Verheij

Op donderdag 21 februari is niemand minder dan Alain Verheij te gast in onze kerk. Alain Verheij is bekend van vele mediaoptredens. Hij levert regelmatig commentaar in de kennisquiz ‘Bij de ‘Tijd’ op Radio 1 en in het ‘Theologen-elftal’ in dagblad Trouw.

lees meer »
 
Herdenking Bombardement

Herdenking Bombardement

Op zondag 3 maart herdenken we het 'vergissingsbombardement' op het Bezuidenhout van 3 maart 1945 met een oecumenische herdenkingsdienst in de Christus Triumfatorkerk. De dienst begint om 10.00 uur. 
In de dienst gaan een protestantse dominee, een katholieke diaken en een anglicaanse 'reader' samen voor. Alle kerkgangers wordt gevraagd een bloem mee te nemen. Van deze bloemen wordt tijdens de dienst een krans of boeket gemaakt, die na de dienst bij het monument wordt gelegd.
Na de herdenkingsdienst vertrekken we naar het monument 300 meter van de Christus Triumfatorkerk op de Juliana van Stolberglaan. Daar vindt de herdenking plaats bij het monument.

lees meer »
 
Bazaar Bazaar

Na een periode van rust wordt het weer eens tijd voor een bazar in onze kerk. Deze vindt plaats op zaterdag 11 mei. Traditioneel onderdeel is uiteraard de rommelmarkt, waar we veel spullen hopen te verkopen. Nog even en het wordt weer tijd voor de jaarlijkse schoonmaak en dat is een mooie gelegenheid je kasten eens na te lopen. We zijn geïnteresseerd in boeken, platen, cd’s, kleding, schoeisel, tassen, sieraden, speelgoed, kunst, lampen, gereedschap, huishoudelijke artikelen, enz. Alles in redelijke staat, werkend en schoon. Elke maandagmorgen is er wel iemand in de CTK om spullen in ontvangst te nemen.
In verband met onverkoopbaarheid en beperkte ruimte is het niet mogelijk om computers en meubels in te leveren. Neem bij vragen contact op met Wouter Müller, tel. 070-3861642.

 
Groen- & Klussenploeg in het zonnetje gezet!

Groen- & Klussenploeg in het zonnetje gezet!

Soms worden werkers in de kerk zomaar ineens in het zonnetje gezet, ook al
regent en sneeuwt het. Dit overkwam de gecombineerde Groen- & Klussenploeg op maandag 4 februari jl.

 

lees meer »
 
Kerkbalans 2019

Kerkbalans 2019

We willen uiting geven aan ons geloof, aan onze bezieling en naar ons omzien naar mensen die hulp nodig hebben. Actie Kerkbalans is er om ervoor te zorgen dat het werk van de kerk financieel mogelijk blijft. Geef je om de kerk? Geef dan voor de kerk.

Kerk daar sta je
Met je deuren open
wagenwijd
Voor wie trouwen,
dopen, vieren, rouwen
Voor wie maar wil
luisteren naar een woord dat verheft
naar een onbeduidend verhaal
van een naaste om een praatje verlegen
Kerk blijf daar staan
Ik geef om je
de plek die je biedt

lees meer »
 
De kerk als veldhospitaal, crisis en hernieuwing van geloof - Tomás Hàlik

De kerk als veldhospitaal, crisis en hernieuwing van geloof - Tomás Hàlik

Op uitnodiging van DEZINNEN is prof. dr. Fr. Tomás Hàlik van 4 t/m 6 maart in Nederland. Hij geeft op 4 maart een lezing in onze kerk. Aanmelding kan via .  Kosten €10,-. Aanvang 20 uur.

lees meer »
 
Kerkasiel Bethel

Kerkasiel Bethel

Op 30 januari 2019 is de doorlopende kerkdienst die sinds 26 oktober 2018 is gehouden in buurt-en-kerkhuis Bethel beëindigd. Het politieke akkoord dat dinsdag werd gesloten biedt de Armeense familie Tamrazyan veilig toekomstperspectief in Nederland.
Meer informatie op de website van de Protestantse Kerk Den Haag

 
Collegetour Verdieping 30

Collegetour Verdieping 30

Na een tijdje radiostilte komt er weer een fijne activiteit aan van Verdieping 30! Nu de nieuwe predikant Jaap van den Akker een beetje is ingeburgerd in de CTK wordt het de hoogste tijd om hem beter te leren kennen. Daarom organiseren we op vrijdagavond 8 februari 2019 een ‘collegetour’. Deze avond kun je al je vragen afvuren op onze predikant. De avond wordt geleid door onze eigen Twan Huys: Marijn Smit. We beginnen om 20.30 u met de vragenronde en vanaf 21.30 u gaan we door met een drankje.

lees meer »
 
Maatjesproject Maatjesproject

Even bijpraten over onze nieuwe buren: de  Statushouders in SoZa gebouw Vind je het leuk om nieuwkomers te ontmoeten,  samen lekker te eten en iets leuks te ondernemen, lees dan verder!!

Het is alweer even geleden dat ik iets over  mijn werk als diaconaal opbouwwerker schreef.
Graag schrijf ik dit keer over de statushouders  ( dat zijn mensen met een verblijfsvergunning) die in het voormalig ministerie van Sociale Zaken zijn komen wonen.  Een klein stukje voorgeschiedenis ‘ter opfrissing’:
Het gaat om een groep van zo’n 90 mannen, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Zij wonen daar  samen met Nederlandse  studenten en jonge ondernemers.

lees meer »
 
Welkom in een inclusieve kerk

Welkom in een inclusieve kerk

Er is veel commotie ontstaan door de Nashvilleverklaring die ondertekend is door tweehonderd predikanten.
Wij herkennen ons niet in de manier waarop in de verklaring ‘de Bijbelse waarheid’ wordt geclaimd en ingevuld. Gelukkig wordt er in veel meer kerkelijke gemeenten anders gedacht en gehandeld. Weet je met je eigen identiteit en geaardheid welkom, ook in de Christus Triumfatorkerk.
Wij zijn een open gemeente waar iedereen welkom is en zijn of haar eigen inbreng heeft. Sámen zoeken we naar de weg die Jezus ons wijst, waarbij we ons willen laten inspireren door Zijn woorden: “Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf”.
We nodigen iedereen van harte uit die weg met ons te gaan.
Als u/jij behoefte hebt om hierover verder te praten neem gerust contact op:

 
Verklaring over Nashville Verklaring over Nashville

De Protestantse Kerk in Nederland en de Protestantse Kerk Den Haag betreuren de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. Theo Hettema in Kerk in Den Haag: "We willen er aan werken dat de kerk voor iedereen een veilige plek vormt."

De Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring, die ondertekend is door enkele honderden orthodox-protestantse predikanten, kwam afgelopen week in het nieuws. In de verklaring spreken de ondertekenaars zich uit over het geloof, het huwelijk en seksualiteit. ds René de Reuver, sciba van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) en ds Theo Hettema, voorzitter van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Kerk Den Haag, betreuren de verklaring.

lees meer »
 
Preken terug lezen Preken terug lezen

Sinds december 2018 zijn de preken van ds., Jaap van den Akker terug te lezen op deze website. Zie http://www.ctkerk.nl/preken.

 
Maaltijd Project Maaltijd Project

Elke vrijdag kunt je met buurtgenoten gezellig samen eten in de kerk. Voor €7,- staat er om 18.00 uur een driegangendiner voor je klaar. Opgeven bij Irene de Groot (070-3835804).
 

 
Nieuwe rekeningnummers Nieuwe rekeningnummers

De rekeningnummers voor de ‘vaste vrijwillige bijdragen’ zijn ondergebracht bij de Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG). SKG maakt voor het verzorgen van het betalingsverkeer gebruik van de systemen van Van Lanschot Bankiers. Per 1 november a.s. stopt Van Lanschot deze dienstverlening en gaat SKG gebruikmaken van de systemen van de Rabobank. Hierdoor wijzigt het rekeningnummer voor de vaste vrijwillige bijdragen per 1 november 2018.

lees meer »